Er zijn talloze beroepen en binnen je vriendengroep zullen waarschijnlijk de meest uiteenlopende functies bekleed worden. Sommigen van je vrienden werken in de bouw, een ander werkt in een productiebedrijf en een goede vriendin van je heeft haar eigen kapsalon. Over elk beroep bestaan er vooroordelen. De jongens op de bouw en in de productie zullen we niet de slimste jongetjes van de klas zijn geweest maar zijn waarschijnlijk wel oersterk. Zo bestaan er ook vooroordelen over kantoormedewerkers. Die zouden over het algemeen lui zijn, veel eten en alleen maar zeuren. De mensen in de bouw vinden het maar luie aanstellers. Gek genoeg zit er vaak ook nog een kern van waarheid in deze vooroordelen. Het komt namelijk regelmatig voor dat zodra iemand met een kantoorbaan begint, iets anders ook begint. De groei van je buikje!

Kom los van die monitor arm en werk aan jezelf!

Dat opkomende buikje is ook niet zo gek. Dag in dag uit zit je in dezelfde houding te staren naar dat scherm dat wordt gedragen door een monitor arm. En hoe gek het voor de jongens in de bouw ook zal klinken, van werken met je hoofd word je ook moe. Wanneer je vervolgens thuis komt heb je de mentale kracht niet meer om jezelf naar de sportschool te begeven. In je hoofd ben je al bezig met zaken van morgen. En dan moet je nog koken of wassen. Waar moet ik de tijd vinden om dat steeds groter wordende buikje te bestrijden? Afvallen met een kantoorbaan, wat doe je eraan?

Let op je voeding!

Als je voor je gevoel geen tijd hebt om te sporten dan kan je starten met het letten op je voeding. Uiteraard is het verleidelijk om met je collega’s even een kijkje online te nemen en iets te bestellen. Een heerlijk frietje of toch een lekkere pizza? Met een paar klikken staat er opeens een bezorger voor je deur. Wees even streng voor jezelf en bereid je lunch voor. Kies in plaats van bezorgen voor de supermarkt. Stel je favoriete broodje of salade samen en bespaar jezelf ook nog eens wat centen. Zo krijg je een dikkere portemonnee en niet een dikkere buik. 

Sporten kost energie maar geeft ook energie!

De andere optie is sporten. Het is altijd lastig om de eerste keer naar de sportschool te stappen. Echter, wordt het nadien alleen maar makkelijker. Want sporten geeft je het gevoel dat je gezond bezig bent. Na verloop van tijd zie je ook resultaat in de vorm van meer spieren en minder vet. Al die taken op kantoor ga je met frisse moed en een flinke dosis zelfvertrouwen tegemoet!