Inmiddels zijn er zoveel verschillende diëten, dat het lastig is om nog te weten wat werkt en wat complete onzin is. Je wordt van alles wijsgemaakt en uiteindelijk eindig je met een koelkast vol producten die waarschijnlijk toch weer over de datum gaan. Soms kan een (gek) dieet volgen veel geld kosten. Hierdoor stellen steeds meer mensen de vraag: kun je nog wel effectief afvallen met een dieet? Jazeker! Ik ga je uitleggen wat er eventueel voor nodig is en waar de meeste van ons de mist in gaan. Het begint namelijk al bij het woord “dieet”. 

Andere levensstijl

De fout waardoor we aankomen zit vaak in onze levensstijl. Het kan namelijk zo zijn dat je stiekem een gewoonte hebt waardoor je telkens aankomt en geen enkel dieet werkt. Voordat je kunt afvallen, moet je dus een verandering aanbrengen in je levensstijl. Bovendien moet je wel weten wat de dingen zijn waar jij steeds over struikelt. Dat zijn namelijk vaak de punten waardoor je uiteindelijk terugvalt. Wanneer je effectief wilt afvallen, dan moet je dus beginnen met het noteren wat je ‘normaal’ eet. Je zult achteraf wel schrikken wat je “stiekem” naar binnen werkt. 

Koolhydraatarm dieet

Zoals ik al zei zijn er diverse diëten die je kunt proberen. Neem bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet. Je kunt een dieet volgen zonder honger te hebben en af te moeten zien. Dat klinkt natuurlijk bijna te mooi om waar te zijn. Natuurlijk geldt ook bij een koolhydraatarm dieet dat je bepaalde dingen niet ‘mag’ eten. Het zit eigenlijk al in de naam: het is een dieet dat koolhydraatarm is. Kortom, je moet koolhydraten zoveel mogelijk vermijden. Producten waar veel koolhydraten inzitten zijn aardappelen, rijst, brood en noodles. Ook een koolhydraatarm dieet kent zijn valkuilen. Gelukkig is er wel een optie om de kans op efficiënt af te vallen groter te maken.

Een stok achter de deur

Waar veel mensen over struikelen is dat we het afvallen alleen proberen te doen. Natuurlijk kan dat, maar dan moet je wel een hele sterke wil hebben. Het is namelijk veel verleidelijker om toch toe te geven en dat frietje naar binnen te werken. Hierdoor kan het helpen om een figuurlijke stok achter de deur te hebben. Je kunt bijvoorbeeld bij een voedingsdeskundige lopen. Dan stel je samen een plan van aanpak op. Vervolgens plan je tussentijdse afspraken in om te wegen en te bespreken hoe het gegaan is. Vaak krijg je van de voedingsdeskundige dan wat tips en recepten mee. Hierdoor kan het uiteindelijk makkelijker zijn om die verandering van levensstijl door te voeren en effectief af te vallen!