Hard sporten, genoeg bewegen en de juiste voeding tot je nemen. Als je bezig bent met afvallen of informatie over afvallen aan het opzoeken bent dan kom je er bijna niet onderuit. De meeste mensen haken dan ook snel af wanneer ze zien wat voor moeite ze moeten doen. Toch is afvallen niet alleen maar een proces van keihard werken. Er zijn ook genoeg moment dat je je rust kan en ook zeker moet pakken. Veel mensen weten dan ook niet dat yoga een uitstekende manier is om af te vallen. Tuurlijk naast alleen maar ontspannen moet er ook hard gewerkt worden maar bij mij heeft mijn yoga in zaandam voor een ultieme balans gezorgd. Heb ik inmiddels je interesse gewerkt? Ik vertel je graag nog meer over hoe je afvalt met yoga!

Een positief effect op je stofwisseling

Yoga staat voor zen, rustgevend en spiritueel tot jezelf komen. Ofwel met het volgen van yoga kom je zelf enorm tot rust. Maar ook voor je stofwisseling heeft yoga in zaandam voor mij een uiterst positief effect gehad. Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat je stofwisseling aanzienlijk trager wordt met het beoefenen van yoga. Het zorgt voor een balans in je hormoonhuishouding. Dit zet een domino-effect in beweging wat ervoor zorgt dat je schildklier optimaal gaat werken. Deze zorgt er op zijn beurt weer voor dat je een goed werkende stofwisseling krijgt, waardoor je ademhaling vertraagd en bloeddruk en zuurstof inname lager wordt. Hierdoor heb je minder energie en eten nodig, hierdoor krijg je minder calorie├źn binnen en dit draagt actief bij aan afvallen. Wellicht merk je niet direct iets van het effect maar van binnen is er een heel proces gaande!

De emotionele achtbaan van het afvallen

Afvallen heeft vaak niet alleen een effect op je fysieke gesteldheid. Ook emotioneel vergt afvallen het nodige van je. Met yoga zorg je voor emotionele stabiliteit en kom je een stuk gemakkelijker door die emotionele achtbaan van het afvallen. Stress is namelijk vaak een grote factor bij overgewicht en het opslaan van lichaamsvet. Onder stress maak je namelijk cortisol en energie aan een overschot hieraan zorgt voor vet. Wanneer je minder stress ervaart zorgt dit er ook dan automatisch voor dat jouw lichaam minder energie op hoeft te slaan als vet. Ook heb je je eigen emoties meer in handen en hierdoor kun je gemakkelijker stressvolle situaties van je af laten glijden. Wanneer je niet in stressvolle situaties komt zeg je makkelijker nee tegen aanstaande eetbuien of andere emotionele eetmomenten.