Niet iedereen kan voor de deur joggen. Bovendien heb je ook niet altijd zin om naar de sportschool te gaan (of om te joggen met dit september weer). Sporten is wel een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl! Het helpt bovendien op meerdere manieren als het gaat om afvallen. Als de eerste situatie voor jou dus herkenbaar is, kun je kijken naar fitness apparaten voor thuis, bijvoorbeeld van gorillasports.nl.

Het belang van sporten

Waarom is dat sporten nou zo belangrijk voor afvallen? Ten eerste helpt het om calorieën te verbranden. Door energie van je lichaam te vragen met bewegen zijn er minder calorieën over die zich als vet kunnen aanslaan. Als je al wel onder je intake niveau zit kun je het effect van je moeite versterken. Ten tweede helpt het omdat je spiermassa opbouwt. Dit vereist ook voedingsstoffen, wat dus helpt voorkomen dat dit beetje op je buik terecht komt. Als je eenmaal die spiermassa hebt kun je ook meer energie in een beweging stoppen, bijvoorbeeld door een zwaarder gewicht te gebruiken. Je kunt dan dus meer verbranden terwijl, je voor je gevoel hetzelfde doet. Ten slotte geeft een verhoogde spiermassa je toegang tot grotere explosievere kracht. Het voordeel daarvan is dat explosieve kracht relatief energie inefficiënt is. Oftewel: Meer verbruik in dezelfde tijd!

Apparaat voordeel

Je begint misschien al te snappen waarom een apparaat zo belangrijk is: het geeft je een goed instrument om explosieve kracht in kwijt te kunnen. Binnenshuis kun je immers lastig een sprintje trekken of even de kast optillen. Apparaten zijn dus ideaal om je moeite nuttig en veilig te verwerken. Naast dus het modereren van je energie op een verstandige manier zijn apparaten ook geschikt om gerichter aan je lichaam te werken. Online kun je oefeningen vinden die je helpen vet te verliezen op een bepaalde plek. Als je dus een zone op je lichaam in het bijzonder wilt aanpakken kan een apparaat ervoor zorgen dat je elke keer precies die plek in beweging zet. Fitness apparaten zijn dus een aanwinst als je dunner wilt worden. 

Help, ik heb geen ruimte!

Als je twijfels hebt of je een apparaat wel kwijt kunt thuis kun je gerust zijn. Er zijn genoeg producten op de markt die rekening houden met een knusse ruimte. Zo zijn er verscheidene apparaten die gemakkelijk opvouwbaar zijn. Dan kun je ze gewoon wegzetten in je kast. Andere slimme oplossingen zijn bijvoorbeeld optrek stangen die je aan de wand kunt bevestigen of kabel apparaten die je aan je deur kunt bevestigen. Kijk dus eens rond online naar welk apparaat geschikt is voor jouw huis, ritme en uitdagingszone.