Gezond eten kan voor velen die een krap budget hebben veel kosten. Daarom is het heel verstandig om goed om te gaan met je geld en prioriteit te geven aan dingen die noodzakelijk zijn. Er zijn gelukkig veel manieren om geld te besparen waardoor je gezond en volwaardig voedsel kunt nuttigen.

Hier zijn enkele tips die het besparen van geld om gezonde voeding te kopen eenvoudig maken:

  • Zorg voor een goede planning

Wil je gezond eten en daarbij besparen, dan is het heel belangrijk om te plannen. Je kunt één keer per week nagaan welke maaltijden je zal klaarmaken voor de hele week. Aan de hand hiervan maak je een boodschappenlijstje. Controleer ook altijd in de koelkast en in de keukenkast welke benodigheden je nog in voorraad hebt zodat je niet onnodig nog meer ervan koopt. Schaf datgene aan die je zeker gaat gebruiken zodat je niet onnodige aankopen doet om het later in de ton te doen.

  • Kook thuis

Je eten zelf klaarmaken is veel goedkoper dan eten kopen van een restaurant of café. Maak er een gewoonte van om zelf thuis te koken. Je kunt in het weekend het eten voor de hele week klaarmaken of ervoor kiezen om elke dag te koken. Door zelf te koken weet je welke voedingstoffen in je eten zitten.

  • Cultiveer je eigen voeding

Als je ruimte hebt in je tuin, is het goed als je zelf wat kweekt. Je kunt kruidenzaden of groentezaden kopen en deze laten ontspruiten. Zelf gekweekte producten zijn veel gezonder en smaken ook veel beter dan producten uit de winkel.

  • Breng je lunch van huis

Als je regelmatig uit eten gaat wordt dat heel duur. Je lunch, tussendoortjes en drinken meenemen van huis is niet alleen goedkoper maar ook gezonder dan uit eten gaan. Het neemt wel wat planning,tijd en moeite in beslag maar het kan je heel wat geld schelen aan het eind van de maand.

  • Ga niet met honger boodschappen doen

Wanneer je hongerig bent en boodschappen gaat doen, wijk je sneller af van je boodschappenlijstje en doe je meer impulsaankopen. Als je honger hebt, ben je geneigd om eten te kopen dat niet gezond is voor jou én kom je veel duurder uit. Eet eerst wat vruchten of yoghurt als gezond tussendoortje en doe vervolgens je boodschappen.

  • Gebruik kortingsbonnen op een slimme manier

Als je slim gebruik maakt van kortingsbonnen kun je heel wat geld besparen. De meeste bonnen krijg je voor ongezonde en bewerkte voeding. Selecteer de bonnen en gebruik ze om de kosten voor schoonmaakproducten en andere dagelijkse benodigdheden in en rondom het huis te verlagen. Als je deze kosten kunt verlagen, heb je in je portemonnee meer geld over voor gezonde voeding.

Geef geen geld meer uit aan junkfood
Een patat met bbq bestellen of iets dergelijks kost meer geld dan wanneer je je eigen gezonde maaltijd zou klaarmaken en het levert je per slot van rekening weinig nuttige voedingstoffen. Elimineer de junkfood uit je eetpatroon en je zult versteld staan om het feit dat je geld bespaart aan allerlei ongezonde voeding zoals de frisdranken, chocolades, fast food etcetera. Door geen junkfood te kopen hou je meer geld over voor voeding dat gezond is.

Gezond eten hoeft niet duur te zijn en met deze handige tips kom je er zeker uit.