afvallen4u.nl

Effectief afslanken

Menu Close

Category: Voeding

Waar je als veganist of vegetariër op moet letten

Steeds meer mensen meten zichzelf de levensstijl en het dieet van een veganist of vegetariër aan. In de supermarkt worden meer en meer producten verkocht die dat ondersteunen en er komt iedere week wel nieuws uit over deze manier van leven. Maar in een wereld die voornamelijk veelal vlees eet, moet je als vegetariër of veganist goed opletten.

Wie is wat en hoe en waarom?

Eerst even de feiten op een rijtje. Een vegetariër is iemand die geen vlees eet. Daar horen kip en vis ook bij. Zolang een product of gerecht geen dierlijk vlees bevat, kan de vegetariër het gewoon eten en past het in principe in het vegetarische dieet. Een veganist gaat nog een stapje verder, deze gebruikt namelijk geen enkele dierlijk producten. Geen vlees, zuivel of andere producten die van dieren gemaakt zijn, zoals leren schoenen. Waarom is een vraag die ik niet voor iedere vegetariër en veganist hier zo kan bespreken. Mensen hebben nu eenmaal verschillende beweegredenen voor de dingen die ze doen. De meest voorkomende is het niet bij willen dragen aan dierenleed en uitbuiting.

Waar moet je op letten.

Zoals ik zei kan het soms wat lastig zijn om je honderd procent aan een vegetarisch of veganistisch dieet te houden. Vitamine B12 moet bijvoorbeeld extra geslikt worden omdat dit bijna alleen in dierlijke producten. Gelukkig zijn er vitamine B12 tabletten te krijgen. Ook komt dit ‘lastige’ doordat er wat dingen zijn die vegetarisch of veganistisch lijken maar dat niet zijn. Deze voorbeelden gelden voornamelijk voor vegetariërs.

Kroepoek: Veel mensen weten niet dat kroepoek gemaakt wordt van garnalen. De Engelse naam is wat dat betreft duidelijker, ‘prawn crackers. Een vervanger voor gewone kroepoek is cassave kroepoek.

Snoepjes: Veel snoepjes worden gemaakt van gelatine, dit wordt gewonnen uit botten en huid van varkens. Goed, het is niet persé een stuk vlees. Maar als je geen stukken varken wilt eten, moet je dit misschien ook overslaan. Je kan heel simpel op de achterkant van verpakkingen zien of de snoepjes gelatine bevatten. Er zijn merken die alleen veganistisch snoep maken, dan hoef je je er helemaal geen zorgen over te maken.

Kaas: Kaas staat bijna op iedere menukaart. Denk maar eens aan de geitenkaassalade die veelal onder het kopje ‘vegetarisch’ wordt gezet. Let wel op dat de meeste kazen stremsel bevatten. Dit is een bindmiddel wat uit de maag van kalfjes wordt gewonnen. Net zoals gelatine is dit misschien geen vlees maar willen wij deze ook overslaan. Er is ook kaas met natuurlijk stremsel.

Hoe de drogist online mij heeft geholpen om effectief af te vallen

In dit gast-blog vertel ik je mijn verhaal over hoe ik effectief ben afgevallen en hoe de drogist online mij daarbij heeft geholpen. Ik deel graag mijn ervaringen en persoonlijke tips met jou!

Direct resultaat bij de drogist online

Afvallen is niet altijd even makkelijk. Persoonlijk ben ik al jaren bezig om op een gezond gewicht te blijven. Gewicht aankomen en verliezen wordt natuurlijk door allerlei verschillende factoren beïnvloed. Onder andere je genen en metabolisme beïnvloeden hoe gemakkelijk en effectief jij kilo’s kwijtraakt. Toch zijn er ook genoeg middelen beschikbaar die veel mensen een extra handje kunnen helpen. Sinds ik de drogist online heb ontdekt, ben ik in ieder geval een stuk effectiever bezig.

Ten eerste is winkelen bij een internetdrogisterij op zichzelf natuurlijk al zeer efficient. Als een fanatiek online shopper, maakt het mijn leven alleen maar makkelijker als ik ook mijn drogist benodigdheden online kan bestellen. Je koopt alles wat je nodig hebt, waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

Ten tweede heeft deze drogist online een zeer uitgebreid assortiment aan afslank artikelen, dieetproducten, sport artikelen en andere gezondheidsproducten die een effectief afslank proces kunnen ondersteunen. In de rest van dit blog zal ik enkele van deze producten uitlichten die mij persoonlijk hebben geholpen.

Tip 1: sporten, eiwitinname en energie

Mijn eerste tip om effectief af te vallen klinkt voor de hand liggend: sporten! Afvallen gaat nu eenmaal niet alleen met hulpmiddelen. Je zult er ook een beetje voor moeten zweten. Natuurlijk kun je je sportsessies wel efficient inrichten en ondersteunen met behulp drogisterij producten. Om mijn eiwitinname op peil te houden vul ik mijn reguliere voeding na elke sportsessie aan met eiwitshakes. Bij de drogist online heb je ruim keuze uit verschillende merken en smaken eiwitpoeders in diverse prijsklassen. Ook handige shake bekers voor het bereiden van deze shakes kun je direct mee bestellen. Daarnaast vind er je er diverse energie supplementen, voor wanneer je even een dagje niet gemotiveerd genoeg bent om naar de sportschool te gaan.

drogist online
Extra tip: houd je niet zo van eiwit shakes? Probeer het poeder eens te mengen met (magere) melk, (diet)chocolademelk of een magere yoghurtdrank in plaats van water.

Tip 2: lekkere snacks

Ook deze tip betreft iets wat je niet zo 1-2-3 met afvallen associeert: snacks. Toch zijn deze erg behulpzaam op weg naar een gezond gewicht. Tussen maaltijden door en bijvoorbeeld na het sporten kun je een lekkere trek krijgen. Deze kan, zeker in het begin, zeer gevaarlijk zijn voor het behalen van je resultaten. Bij de drogist online vind je gelukkig veel gezonde alternatieven die aan de behoefte om te snacken voldoen, zonder dat je extra suiker binnenkrijgt. In het assortiment vind je diverse repen, crackers, bessen en soepjes voor tussendoor. Ook kun je er online suiker-vervangers kopen, zoals zoetjes.

Extra tip: in het begin gebruikte ik speciale pillen die het ergste hongergevoel onderdrukken. Ook deze koop je bij de drogist online.

© 2021 afvallen4u.nl. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.