Een groot deel van de mensen is niet tevreden met hoe zij eruit zien. Ik heb me een lange tijd vreselijk gevoeld over mijn lichaam. Elke keer dat ik in de spiegel keek walgde ik van mezelf, en voelde ik dat ik boos werd op mezelf. Dit is natuurlijk geen leuk gevoel, en ik wist al gauw dat ik moest gaan veranderingen. Niet alleen om de kilo’s kwijt te raken die er de laatste jaren bijgesnoept waren, maar ook om weer gelukkig zijn en me goed te voelen. Ik ging direct van start, en na een paar terugvallen is het me gelukt: in half jaar ben ik op m’n gewenste gewicht uitgekomen en heb ik mijn doel behaald: 12,5 kilo afvallen. Je leest in dit verhaal hoe ik dat heb bereikt.

VALLEN EN OPSTAAN

Iedereen weet dat een hele zak chips leegvreten op de bank niet goed voor je is, en dat je er van aankomt. Zeker als je het regelmatig doet. Maar we weten ook hóe lekker het kan zijn, ook al voel je je achteraf schuldig. Mijn tip: laat je kop niet hangen na een terugval en een vreetbui. Het gevaarlijkste wat je daarna kunt denken is: het is nu toch al verpest, dus ik kan net zo goed meer gaan eten  nu. En dan is het hek van de dam. Die ene zak chips gaat echt het verschil niet maken , maar je mindset na deze terugval wel!

Lief zijn voor jezelf

Stel haalbare doelen voor jezelf, en neem het jezelf ook niet te hard kwalijk als het niet (in één keer) lukt. Je bent ook maar en mens. Naast sporten en voeding is je mindset een van de belangrijkste aspecten van afvallen. Wat mij erg geholpen heeft is van tevoren beloningen bepalen voor mezelf: bij 2 kilo ging ik lekker een dagje naar de sauna, bij 5 kilo gingen m’n vriend en ik uitgebreid uit eten, en bij mijn einddoel van 12,5 kilo mocht ik van mezelf een geweldige outfit van Balenciaga aanschaffen. Op deze manier maak je het een stuk makkelijker én leuker voor jezelf.

 

Onthoud: afvallen is moeilijk en je moet er hard voor werken. Daarom is het echt belangrijk dat je lief blijft voor jezelf, en je je niet verliest in je doel. Nadat je je doelen behaald hebt zul je je zoveel beter voelen: echt waar. Gezonde voeding, een paar keer per week sporten en een goede instelling gaan je er brengen.