De meeste mensen zien sporten als een echte uitdaging. Het kost vaak veel moeite om de motivatie te vinden om naar de sportschool te gaan. En als je er dan eenmaal bent, dan moet je ook nog is echt gaan trainen. Voor de echte sportgoeroes onder ons is dit meestal een eitje. Maar voor de mensen die niet zo vaak gaan of voor de mensen die moeten gaan vanwege gezondheidsredenen kan dit best lastig zijn soms. Vooral voor diegene die proberen af te vallen kunnen ze vaak wat steuntjes in de rug gebruiken. Onderstaand zal ik wat tips geven die je kunt toepassen in jou sportschool die je zullen helpen om motivatie vinden en lekker te kunnen sporten.

De uitstraling zorgt voor motivatie

Heeft jouw sportschool donkere muren en komt er weinig daglicht binnen? Daar zullen de meeste sporters niet vrolijk van worden. Het is bewezen dat het lekkerder sport als je in een lichte en mooie sportschool kan trainen dan in een donkere en grauwe sportschool. Zoals dat ook in het dagelijks leven gaat, bijna iedereen wordt er een stuk blijer van als het zonnetje schijnt dan als het met bakken regen uit de lucht komt vallen. En zo werkt dit ook in een sportschool. Zorg dus voor genoeg ramen in je zaal en gebruik lichte, frisse kleuren op de wanden.

Verschillende lichten

Qua licht moet je ook goed oppassen in de sportschool. Veel licht kan niet erg flatterend zijn waardoor mensen zich onzeker kunnen gaan voelen. Vaak in kleedruimtes vind je van dit lelijke licht. Het benadrukt elk bobbeltje of lijntje in je lichaam en dat bevordert niet echt je zelfvertrouwen. Voor een sportschool is het slim om te kiezen voor opbouwspots. Dit zijn kleine LED lampjes die dim baar zijn. Dit wil zeggen dat je zelf kunt bepalen hoe fel je ze wilt hebben. Je kunt ze dan bijvoorbeeld in de avond wat feller zetten dan overdag. De opbouwspots zijn zeer flatterend en passen daarom goed in een sportschool.

Motivatie quotes

Voor wat meer decoratie in de sportschool kun je verschillende motiverende teksten op de muur verven. Alleen een lege muur met een spiegel eraan is ook een beetje saai voor in de sportschool. Door allerlei teksten op de muur te zetten zoals: “You can do this”, “It never gets easier, you just get better” en “The pain you feel today, will be the strength you feel tomorrow”. Als de sporters dit elke keer zullen lezen tijdens het sporten zullen ze onbewust steeds meer motivatie krijgen om door te gaan.