afvallen4u.nl

Effectief afslanken

Menu Close

Category: Afvallen (page 1 of 2)

Een gezonde reis

Veel mensen zijn er van overtuigt dat de vakantie slecht is voor de lijn. Natuurlijk is de verleiding door alle lekkere buitenlandse hapjes soms lastig te weerstaan. Voor veel mensen draait vakanties echter om lekker eten en drinken wat je wil waar en wanneer je maar wil: het ultieme gevoel van vrijheid. Men wijkt af van de normale, striktere eetpatronen en diëten. En soms kan je daar dan ook goed last van krijgen op vakantie.

Kies je bestemming slim

Een gezonde vakantie betekent heus niet dat je niks meer mag eten. Er valt genoeg te proeven en te zien wat wel gezond en lekker is, denk aan verse vis, groente en fruit van de markt. Probeer de hoeveelheden echter in te perken en mijd de snacks tussendoor! Je vakantie bestemming kan hier een rol in spelen. Als je naar Amerika of zuid Europees land gaat, zal je ongetwijfeld veel, vette grote porties krijgen met veel carbs. Maar in Scandinavië of Oosterse landen zal je veel lichtere en kleinere maaltijden voorgeschoteld krijgen. Lekker proeven zonder je schuldig te voelen!

Lopen lopen en nog eens lopen

Daarnaast helpt het type vakantie dat je inplant. Zo zal je met een lui-lekker-land strand dagje natuurlijk niet veel winst boeken. Zelf ben ik groot fan van stedentrips. Ik plan dan korte verblijfjes in naar verschillende steden. En die plan ik dan vaak bomvol met bezienswaardigheden. Gemiddeld zet ik dan per dag zo’n 20.000 stappen: het dubbele van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Als je door een stad loopt of fietst zie je bovendien veel meer dan als je met de (ondergrondse) metro of met de auto gaat. Laat die dus vooral lekker staan en gebruik de benenwagen! Ook het verslepen van je koffer tussen de verschillende steden kan genoeg calorietjes verbranden. Ik heb een grote american tourister trolley, daar past ontzettend veel in. En daar zit dan ook altijd ontzettend veel in. Na een ochtend sjouwen hoef ik niet meer naar de sportschool! Zo ben je onopgemerkt actiever dan je denkt op vakantie.

Sportvakantie

Ook kan je er voor kiezen een actieve vakantie te doen. Bekend zijn de vakanties waar je gaat hiken in de Zwitserse bergen, mountainbiken in Duitsland of een fietsvakantie over de Schotse vlakten. Maar je kan dit ook extremer aanpakken! Je moet maar eens zoeken naar fitness bootcamp vakanties. De locaties zijn vaak fantastisch en de reis is goed georganiseerd. En wat je doet is bootcampen. Zoals je je kan voorstellen werkt sport verbroederend, dus je houdt er vaak mooie vriendschappen aan over. Zeker een reis die je met een gerust hart in je eentje in kan plannen dus.

Afvallen met yoga? Het kan!

Hard sporten, genoeg bewegen en de juiste voeding tot je nemen. Als je bezig bent met afvallen of informatie over afvallen aan het opzoeken bent dan kom je er bijna niet onderuit. De meeste mensen haken dan ook snel af wanneer ze zien wat voor moeite ze moeten doen. Toch is afvallen niet alleen maar een proces van keihard werken. Er zijn ook genoeg moment dat je je rust kan en ook zeker moet pakken. Veel mensen weten dan ook niet dat yoga een uitstekende manier is om af te vallen. Tuurlijk naast alleen maar ontspannen moet er ook hard gewerkt worden maar bij mij heeft mijn yoga in zaandam voor een ultieme balans gezorgd. Heb ik inmiddels je interesse gewerkt? Ik vertel je graag nog meer over hoe je afvalt met yoga!

Een positief effect op je stofwisseling

Yoga staat voor zen, rustgevend en spiritueel tot jezelf komen. Ofwel met het volgen van yoga kom je zelf enorm tot rust. Maar ook voor je stofwisseling heeft yoga in zaandam voor mij een uiterst positief effect gehad. Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat je stofwisseling aanzienlijk trager wordt met het beoefenen van yoga. Het zorgt voor een balans in je hormoonhuishouding. Dit zet een domino-effect in beweging wat ervoor zorgt dat je schildklier optimaal gaat werken. Deze zorgt er op zijn beurt weer voor dat je een goed werkende stofwisseling krijgt, waardoor je ademhaling vertraagd en bloeddruk en zuurstof inname lager wordt. Hierdoor heb je minder energie en eten nodig, hierdoor krijg je minder calorieën binnen en dit draagt actief bij aan afvallen. Wellicht merk je niet direct iets van het effect maar van binnen is er een heel proces gaande!

De emotionele achtbaan van het afvallen

Afvallen heeft vaak niet alleen een effect op je fysieke gesteldheid. Ook emotioneel vergt afvallen het nodige van je. Met yoga zorg je voor emotionele stabiliteit en kom je een stuk gemakkelijker door die emotionele achtbaan van het afvallen. Stress is namelijk vaak een grote factor bij overgewicht en het opslaan van lichaamsvet. Onder stress maak je namelijk cortisol en energie aan een overschot hieraan zorgt voor vet. Wanneer je minder stress ervaart zorgt dit er ook dan automatisch voor dat jouw lichaam minder energie op hoeft te slaan als vet. Ook heb je je eigen emoties meer in handen en hierdoor kun je gemakkelijker stressvolle situaties van je af laten glijden. Wanneer je niet in stressvolle situaties komt zeg je makkelijker nee tegen aanstaande eetbuien of andere emotionele eetmomenten.

Thuis sporten voor afvallen met apparaten

Niet iedereen kan voor de deur joggen. Bovendien heb je ook niet altijd zin om naar de sportschool te gaan (of om te joggen met dit september weer). Sporten is wel een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl! Het helpt bovendien op meerdere manieren als het gaat om afvallen. Als de eerste situatie voor jou dus herkenbaar is, kun je kijken naar fitness apparaten voor thuis, bijvoorbeeld van gorillasports.nl.

Het belang van sporten

Waarom is dat sporten nou zo belangrijk voor afvallen? Ten eerste helpt het om calorieën te verbranden. Door energie van je lichaam te vragen met bewegen zijn er minder calorieën over die zich als vet kunnen aanslaan. Als je al wel onder je intake niveau zit kun je het effect van je moeite versterken. Ten tweede helpt het omdat je spiermassa opbouwt. Dit vereist ook voedingsstoffen, wat dus helpt voorkomen dat dit beetje op je buik terecht komt. Als je eenmaal die spiermassa hebt kun je ook meer energie in een beweging stoppen, bijvoorbeeld door een zwaarder gewicht te gebruiken. Je kunt dan dus meer verbranden terwijl, je voor je gevoel hetzelfde doet. Ten slotte geeft een verhoogde spiermassa je toegang tot grotere explosievere kracht. Het voordeel daarvan is dat explosieve kracht relatief energie inefficiënt is. Oftewel: Meer verbruik in dezelfde tijd!

Apparaat voordeel

Je begint misschien al te snappen waarom een apparaat zo belangrijk is: het geeft je een goed instrument om explosieve kracht in kwijt te kunnen. Binnenshuis kun je immers lastig een sprintje trekken of even de kast optillen. Apparaten zijn dus ideaal om je moeite nuttig en veilig te verwerken. Naast dus het modereren van je energie op een verstandige manier zijn apparaten ook geschikt om gerichter aan je lichaam te werken. Online kun je oefeningen vinden die je helpen vet te verliezen op een bepaalde plek. Als je dus een zone op je lichaam in het bijzonder wilt aanpakken kan een apparaat ervoor zorgen dat je elke keer precies die plek in beweging zet. Fitness apparaten zijn dus een aanwinst als je dunner wilt worden. 

Help, ik heb geen ruimte!

Als je twijfels hebt of je een apparaat wel kwijt kunt thuis kun je gerust zijn. Er zijn genoeg producten op de markt die rekening houden met een knusse ruimte. Zo zijn er verscheidene apparaten die gemakkelijk opvouwbaar zijn. Dan kun je ze gewoon wegzetten in je kast. Andere slimme oplossingen zijn bijvoorbeeld optrek stangen die je aan de wand kunt bevestigen of kabel apparaten die je aan je deur kunt bevestigen. Kijk dus eens rond online naar welk apparaat geschikt is voor jouw huis, ritme en uitdagingszone. 

Heb jij een kantoorbaan? Dan wil je een buikje tegengaan!

Er zijn talloze beroepen en binnen je vriendengroep zullen waarschijnlijk de meest uiteenlopende functies bekleed worden. Sommigen van je vrienden werken in de bouw, een ander werkt in een productiebedrijf en een goede vriendin van je heeft haar eigen kapsalon. Over elk beroep bestaan er vooroordelen. De jongens op de bouw en in de productie zullen we niet de slimste jongetjes van de klas zijn geweest maar zijn waarschijnlijk wel oersterk. Zo bestaan er ook vooroordelen over kantoormedewerkers. Die zouden over het algemeen lui zijn, veel eten en alleen maar zeuren. De mensen in de bouw vinden het maar luie aanstellers. Gek genoeg zit er vaak ook nog een kern van waarheid in deze vooroordelen. Het komt namelijk regelmatig voor dat zodra iemand met een kantoorbaan begint, iets anders ook begint. De groei van je buikje!

Kom los van die monitor arm en werk aan jezelf!

Dat opkomende buikje is ook niet zo gek. Dag in dag uit zit je in dezelfde houding te staren naar dat scherm dat wordt gedragen door een monitor arm. En hoe gek het voor de jongens in de bouw ook zal klinken, van werken met je hoofd word je ook moe. Wanneer je vervolgens thuis komt heb je de mentale kracht niet meer om jezelf naar de sportschool te begeven. In je hoofd ben je al bezig met zaken van morgen. En dan moet je nog koken of wassen. Waar moet ik de tijd vinden om dat steeds groter wordende buikje te bestrijden? Afvallen met een kantoorbaan, wat doe je eraan?

Let op je voeding!

Als je voor je gevoel geen tijd hebt om te sporten dan kan je starten met het letten op je voeding. Uiteraard is het verleidelijk om met je collega’s even een kijkje online te nemen en iets te bestellen. Een heerlijk frietje of toch een lekkere pizza? Met een paar klikken staat er opeens een bezorger voor je deur. Wees even streng voor jezelf en bereid je lunch voor. Kies in plaats van bezorgen voor de supermarkt. Stel je favoriete broodje of salade samen en bespaar jezelf ook nog eens wat centen. Zo krijg je een dikkere portemonnee en niet een dikkere buik. 

Sporten kost energie maar geeft ook energie!

De andere optie is sporten. Het is altijd lastig om de eerste keer naar de sportschool te stappen. Echter, wordt het nadien alleen maar makkelijker. Want sporten geeft je het gevoel dat je gezond bezig bent. Na verloop van tijd zie je ook resultaat in de vorm van meer spieren en minder vet. Al die taken op kantoor ga je met frisse moed en een flinke dosis zelfvertrouwen tegemoet! 

Effectief afvallen met een dieet?

Inmiddels zijn er zoveel verschillende diëten, dat het lastig is om nog te weten wat werkt en wat complete onzin is. Je wordt van alles wijsgemaakt en uiteindelijk eindig je met een koelkast vol producten die waarschijnlijk toch weer over de datum gaan. Soms kan een (gek) dieet volgen veel geld kosten. Hierdoor stellen steeds meer mensen de vraag: kun je nog wel effectief afvallen met een dieet? Jazeker! Ik ga je uitleggen wat er eventueel voor nodig is en waar de meeste van ons de mist in gaan. Het begint namelijk al bij het woord “dieet”. 

Andere levensstijl

De fout waardoor we aankomen zit vaak in onze levensstijl. Het kan namelijk zo zijn dat je stiekem een gewoonte hebt waardoor je telkens aankomt en geen enkel dieet werkt. Voordat je kunt afvallen, moet je dus een verandering aanbrengen in je levensstijl. Bovendien moet je wel weten wat de dingen zijn waar jij steeds over struikelt. Dat zijn namelijk vaak de punten waardoor je uiteindelijk terugvalt. Wanneer je effectief wilt afvallen, dan moet je dus beginnen met het noteren wat je ‘normaal’ eet. Je zult achteraf wel schrikken wat je “stiekem” naar binnen werkt. 

Koolhydraatarm dieet

Zoals ik al zei zijn er diverse diëten die je kunt proberen. Neem bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet. Je kunt een dieet volgen zonder honger te hebben en af te moeten zien. Dat klinkt natuurlijk bijna te mooi om waar te zijn. Natuurlijk geldt ook bij een koolhydraatarm dieet dat je bepaalde dingen niet ‘mag’ eten. Het zit eigenlijk al in de naam: het is een dieet dat koolhydraatarm is. Kortom, je moet koolhydraten zoveel mogelijk vermijden. Producten waar veel koolhydraten inzitten zijn aardappelen, rijst, brood en noodles. Ook een koolhydraatarm dieet kent zijn valkuilen. Gelukkig is er wel een optie om de kans op efficiënt af te vallen groter te maken.

Een stok achter de deur

Waar veel mensen over struikelen is dat we het afvallen alleen proberen te doen. Natuurlijk kan dat, maar dan moet je wel een hele sterke wil hebben. Het is namelijk veel verleidelijker om toch toe te geven en dat frietje naar binnen te werken. Hierdoor kan het helpen om een figuurlijke stok achter de deur te hebben. Je kunt bijvoorbeeld bij een voedingsdeskundige lopen. Dan stel je samen een plan van aanpak op. Vervolgens plan je tussentijdse afspraken in om te wegen en te bespreken hoe het gegaan is. Vaak krijg je van de voedingsdeskundige dan wat tips en recepten mee. Hierdoor kan het uiteindelijk makkelijker zijn om die verandering van levensstijl door te voeren en effectief af te vallen!

3 eenvoudige stappen om snel af te vallen

Er zijn veel manieren om snel veel gewicht te verliezen. De meesten van hen zullen je echter hongerig en ontevreden maken. Als je geen ijzeren wilskracht hebt, zal de honger ervoor zorgen dat je deze plannen snel opgeeft. Het helpt als je de juiste instelling neemt. Gebruik de juiste sportschoenen en sportkleding om blessures en slijtage tegen te gaan en het ook zo leuk mogelijk voor jezelf te houden.

Uw eetlust aanzienlijk verminderen.
Uw helpen bij het afvallen zonder u te verhongeren.
Het verbeteren van uw metabole gezondheid.

Hier is een eenvoudig 3-stappenplan om snel af te vallen.

Stap 1 : Verminder uw suiker en zetmeel inname

Het belangrijkste onderdeel van deze stappenplan is om te bezuinigen op suikers en zetmeel (koolhydraten).
Als je dat doet, dalen je hongerniveaus en eet je veel minder calorieën. In plaats van het verbranden van koolhydraten voor energie, begint je lichaam dan met het eten van opgeslagen vet.

Een ander voordeel van het verminderen van je koolhydraten inname is dat het je insulineniveaus verlaagt, waardoor je nieren overtollig natrium en water uit uw lichaam verliezen. Dit vermindert opblazing en onnodig watergewicht.
Het is niet ongewoon om tot wel 3 kg (soms meer) te verliezen in de eerste week van deze manier van eten, zowel lichaamsvet als watergewicht.
Simpel gezegd, het verminderen van je suiker en koolhydraten inname zorgt voor vetverlies op de automatische piloot.

Stap 2: Eiwitten, vetten en groente eten

Elke maaltijd die je eet moet een eiwitbron, een vet bron en koolhydraatarme groenten bevatten.
Door uw maaltijden op deze manier te bereiden, wordt uw koolhydraatconsumptie automatisch in het aanbevolen bereik van 20-50 gram per dag gebracht.

Eiwitbronnen zijn Vlees, vis en zeevruchten en eieren (hele eieren met de dooier zijn het beste). Het belang van het eten van veel eiwitten kan niet worden overschat. Er is aangetoond dat dit het metabolisme verhoogt met 80 tot 100 calorieën per dag.

Diëten met een hoog eiwitgehalte kunnen ook het verlangen naar eten met 60% verminderen, het verlangen naar ‘s avonds laat snacken met de helft verminderen en je zo vol maken dat je automatisch minder calorieën per dag eet. Allemaal gewoon door meer eiwit aan je dieet toe te voegen. Als het gaat om het verliezen van gewicht, eiwit is de koning van voedingsstoffen.

Wees niet bang om je bord te laden met deze koolhydraatarme groenten. Je kunt er enorme hoeveelheden van eten zonder over 20-50 netto koolhydraten per dag te gaan. Een dieet op basis van vlees en groenten bevat alle vezels, vitaminen en mineralen die u nodig heeft om gezond te blijven.

Voorbeelden van vetbronnen zijn  olijfolie ,kokosnootolie en avocado-olie

Eet 2-3 maaltijden per dag. Als je ‘s middags honger hebt, voeg dan een 4e maaltijd toe. Wees niet bang om vet te eten, want het is een recept voor falen om tegelijkertijd zowel koolhydraatbeperkt als vetarm te zijn. Je voelt je ellendig en zult het niet makkelijk vol kunnen houden.

Stap 3: 3 keer per week gewichten heffen

U hoeft niet uit te oefenen om gewicht te verliezen op dit plan, maar het wordt aanbevolen. De beste optie is 3-4 keer per week naar de sportschool te gaan. Doe een warming-up en til wat gewichten op.

Als je nieuw bent in de sportschool, vraag dan een trainer om advies. Door gewichten op te heffen, verbrand je veel calorieën en voorkom je dat je metabolisme vertraagt, wat een veelvoorkomende bijwerking is van afvallen. Onderzoek naar koolhydraatarme diëten tonen aan dat je zelfs een beetje spieren kunt krijgen terwijl je aanzienlijke hoeveelheden lichaamsvet verliest.

Als het heffen van gewichten geen optie voor u is, volstaat het om cardiotraining te doen zoals wandelen, joggen, hardlopen, fietsen of zwemmen.
Denk daarbij wel om gebruik te maken van het juiste spullen. Zo zul je de juiste sportschoenen nodig hebben voor het wandelen, joggen en hardlopen om gewrichtsslijtage te voorkomen en het langer vol te houden.

SAMENVATTING

Een dag per week waar je meer koolhydraten eet is perfect aanvaardbaar, hoewel dat niet nodig is. Het is NIET nodig om calorieën te tellen zolang je de koolhydraten heel laag houdt en je houdt aan eiwitten, vetten en koolhydraatarme groenten.
Het belangrijkste doel van dit plan is om koolhydraten onder de 20-50 gram per dag te houden en de rest van je calorieën uit eiwitten en vet te halen.
Maak gebruik van de juiste sportspullen en neem je tijd met opwarmen en strekken om blessures te voorkomen en het zo lang mogelijk vol te houden.

Afvallen waar kan je het beste beginnen?

Voor veel mensen die willen afvallen, is het lastig om te ontdekken waar je het beste kunt beginnen. Veel mensen gaan gewoon te weinig eten waardoor ze snel en veel afvallen, maar het gewicht zal er wanneer er weer een normaal eetpatroon ontwikkeld wordt net zo snel weer aankomen. Het gewraakte jojo effect. Verantwoord afvallen is in veel gevallen gewoon het veranderen van je levensstijl, frequenter sporten, gezonder eten en niet meer snoepen. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan en je zult toch ergens moeten beginnen. Gezond eten is voor iedereen goed, dus het kan geheel geen kwaad om dit door te voeren op je gehele gezin. Geen zout meer gebruiken, gezond snoepen met een stuk fruit. Maar onthoud wel dat kinderen bijvoorbeeld andere behoeftes hebben dan volwassenen, je kunt ze dus niet alles ontzeggen maar wel aanleren dat ze gezondere keuzes hebben.

Op dit moment is het eiwitdieet, het meest populaire dieet in Nederland. En niet zonder reden, dit dieet is effectief, en dieetgangers worden niet getergd door hongergevoelens zoals bij andere diëten. Bezoek be-slank.nl om meer te lezen over de details van dit dieet.

Sporten is een groot woord, het is verstandig om minimaal dertig minuten per dag te bewegen, dat kan al gewoon simpel een rondje lopen zijn met de hond. Je hoeft hiervoor echt niet perse naar de sportschool. Pak eens wat vaker de fiets, of neem de trap in plaats van de lift. Wanneer je regelmatig sport zal je merken dat je er meer energie van krijgt en dat het zelfs verslavend kan werken. Wanneer je echt fanatiek wilt gaan sporten, houd er dan zeker rekening mee dat je meer voeding nodig zal hebben, ga niet sporten op een lege maag en zorg dat je genoeg vloeistoffen binnen krijgt.

Een handig hulpmiddel zijn maaltijdshakes. Vele dieetgangers hebben hier al positieve resultaten mee behaald, lees hier persoonlijke ervaringen.

Afvallen is het gemakkelijke deel, een gezond gewicht behouden is een kwestie van de juiste balans vinden tussen je voeding en je beweging. Wanneer je in een keer fanatiek gaat sporten, houd er dan vooral ook rekening mee dat je spieren zal gaan ontwikkelen, het is dus zeker geen ramp wanneer je weegschaal stil blijft staan. Wanneer je hieraan twijfelt, neem dan eens de omvang van je buik of benen op en bekijk eens regelmatig de verschillen, dan zal je zien dat je in centimeters wel afgevallen bent waar je gewicht zelfs omhoog gegaan kan zijn.

Wat is crossfit en waarom is het zo effectief?

Crossfit is een trainingsvorm die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in Nederland. Het is komen overwaaien uit Amerika waar het al decennia beoefend wordt.

Crossfit is een combinatie van meerdere soorten trainingen, waaronder gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman. Bij crossfit wordt er op een hoge intensiteit functionele oefeningen om meerdere manieren uitgevoerd. Door constant het tempo te verhogen en verlagen is het heel effectief om vet te verbranden.

Functionele bewegingen staan voorop

Bij crossfit worden er bijna alleen maar oefeningen uitgevoerd die te maken hebben met onze natuurlijke lichaamsbewegingen. Denk hierbij aan bewegingen zoals duwen, klimmen, tillen, springen, rennen, stoten en trekken. Bij deze beweging worden ook voorwerpen gebruikt zoals gewichtjes, touwen, tractorbanden etc. Trainingen worden altijd gestart met een warming-up. Dat is heel belangrijk om blessures te voorkomen. Beginnende crossfitters krijgen daarna een korte technische training om ervoor te zorgen dat alle oefeningen met de juiste technieken worden uitgevoerd. Als dat niet gebeurt kunnen er ook blessures opgelopen worden. Daarna krijg je de WoD (Workout of the Day), dit is een intensieve training van 10 à 20 min waar ook regelmatig een competitief element aan wordt toegevoegd door alle resultaten vast te leggen, zo kan iedereen proberen het record te verbreken.

Wat maakt crossfit zo effectief?

Doordat je een groot aantal verschillende oefeningen doet is het niet saai omdat je altijd iets anders doet en ook elke workout is daarom weer nieuw, dit is ook goed voor het lichaam omdat je constant andere spieren aanspreekt. Door deze oefeningen in een hoog tempo uit te voeren bouw je zowel kracht als conditie op. Verder leert je lichaam ook nieuwe dingen omdat je door het uitoefenen van functionele bewegingen ook je mobiliteit traint. Crossfit wordt vaak beoefend in groepsvorm. Je leert dus ook nieuwe mensen kennen die waarschijnlijk dezelfde doel hebben als jij. Ook trek je jezelf in een groepsvorm vaak op aan de andere wat alleen maar positief kan werken.

De juiste techniek is cruciaal

Het is ontzettend belangrijk om alle oefeningen goed en met de juiste techniek uit te voeren. Blessures zijn echt snel opgelopen. Kies dus voor een sportschool met goede reviews over ervaringen. Het is belangrijk dat er professionele instructeurs rondlopen die iedereen in de gaten kunnen houden. Kies bijvoorbeeld voor Physiq Fitness. Er zijn echter genoeg scholen waar dit niet het geval is, wees hier bewust van.

Alles over glucosamine

Disclaimer: dit is een informatief artikel. Glucomasine speelt een grote rol bij pijn in je gewrichten, een stram gevoel en op het moment dat je last hebt met opstaan dat alles vast blijkt te zitten. In dit artikel leggen we je uit waarom glucomasine hier een grote rol in heeft.

Wat is het?

Glucomasine komt in bijna alle weefsels in je lichaam voor, maar het is vooral erg belangrijk voor het kraakbeen en de gewrichten. Het is een lichaamseigen stof en wordt door het lichaam aangemaakt. Wat wel kan, is glucomasine slikken. Hierdoor vind je glucomasine ook niet terug in voedingsmiddelen, aangezien het een stof is die je lichaam zelf aanmaakt. Dit lichaamseigen stofje is de bouwsteen van kraakbeen en zorgt voor de vorming van de gewrichtsvloeistof. Het is dus erg belangrijk dat je lichaam dit blijft aanmaken. Je zou het wel kunnen omschrijven als een scharnier, wat al je botten met elkaar verbindt. Dit is de reden dat je soepel kunt bewegen.

Als je lichaam te weinig glucosamine aanmaakt, verdwijnt de veerkracht in het kraakbeen. Naarmate we ouder worden, hoe minder je lichaam dit stofje aan gaat maken. Dit kan gevolgen hebben. Ook bij zwaar werk of verschillende fysieke sporten kan het lichaam soms extra glucomasine gebruiken.

Last van te weinig glucomasine

Ouder worden wordt iedereen, dus het is vanzelfsprekend dat het lichaam op een gegeven moment minder glucomasine gaat aanmaken. Maar soms gebeurt het wel eens dat dit op jongere leeftijd al gaat optreden. Zo kan je last hebben van na een tijdje stil gezeten te hebben, je het voelt wanneer je weer beweegt. De kwaliteit van het kraakbeen neemt af, waardoor stijfheid en pijn in je gewrichten kan ontstaan.

Afvallen

Zo gaan er ook geruchten rond dat glucosamine de laatste jaren wordt gebruikt om af te vallen. Gewrichtsslijtage kan overgewicht veroorzaken omdat de lichaamsbeweging belemmerd wordt. Het zou helpen om weer soepeler te kunnen bewegen en het sporten dus weer op te kunnen pakken. We willen duidelijk aangeven dat hier alleen onderzoek naar gedaan is en dus niets is vastgesteld. Dit soort geruchten over afvallen worden natuurlijk erg snel de wereld in geholpen en dat is gevaarlijk. De meest gezonde manier van afvallen is natuurlijk te letten op je voeding, te sporten en desnoods te praten met professionals. Zijn weten waar ze het over hebben, hebben ervoor geleerd en met hun kun je een goed plan maken. Dit is de meest efficiënte manier voor afvallen, als dat je doel is.

Een gezondere leefstijl met een luchtreiniger

Lucht is een  belangrijk element in ons leven. Dagelijks ademen we heel wat lucht in en uit.

Maar  wist je dat die lucht vaak vervuild is? Bijvoorbeeld door uitlaatgassen van auto’s, fabrieken of andere vervuilingsbronnen. Ook binnen kan lucht zijn vervuild, dan wel niet door uitlaatgassen van auto’s maar er zijn een handvol andere factoren waardoor de lucht in uw huis bevuild kan zijn, bijvoorbeeld bacteriën, schimmels, stofdeeltjes of virussen. Maar er is een oplossing: schaf een luchtreiniger aan.

Wat doet een luchtreiniger?

De naam spreekt eigenlijk al voor zich: een luchtreiniger reinigt de lucht in je woning of kantoorruimte. Alle bacteriën, schimmels en stofdeeltjes  worden uit de lucht gefilterd. Zo is de lucht in je woning dus een stuk gezonder om in te ademen. Je slaapt dan beter en wordt minder snel ziek. Ook verwijderd de luchtreiniger geurtjes, bijvoorbeeld als u binnen rookt of er van houdt om lekker te koken dan kan dit een groot voordeel zijn: geen last meer van doordringende geurtjes in huis! Een luchtreiniger kent dus vele voordelen!

Soorten luchtreinigers

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers. Sommige werken met een filter en andere reinigen de lucht met behulp van een ionisator. De luchtreiniger met een filter is eigenlijk de ‘ouderwetse’ variant. Vroeger diende je het filter met regelmaat de vervangen, maar tegenwoordig hoeft dat nog maar zelden te gebeuren. De werken van een luchtreiniger met een ionisator is wat complexer. Bij een ionisator worden er negatieve ionen de lucht in geduwd. Dit zijn een soort moleculen met een elektrische lading. Deze komen normaal eigenlijk alleen in de natuur voor.  Denk bijvoorbeeld aan het frisse gevoel bij een onweersbui of wanneer je over het strand loopt. Deze ionen komen dus in de natuur veel voor, maar eigenlijk zelden in je woning of op uw kantoor. Met een luchtreiniger worden deze ionen gecreëerd zodat ze ook in uw woning terechtkomen, en daar de lucht reinigen.

Luchtbevochtigers

Vaak denkt men dat een luchtreiniger dezelfde werking heeft als een luchtbevochtiger, maar dat is een misvatting. Soms heb je wel luchtreinigers waar ook een luchtbevochtiger in zit, of andersom. Maar de werking van de twee is zeer verschillend. De luchtbevochtiger bestrijdt als het ware de droge lucht in een woning. Droge lucht kan vele gezondheidsklachten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld slapeloosheid, migraine of vermoeidheid. Dit komt doordat er uit droge lucht minder zuurstof kan worden opgenomen. In huis kan een luchtbevochtiger er dus voor zorgen dat je meer energie krijgt en op kantoor krijgen de medewerkers meer energie en worden ze over het algemeen minder vaak ziek.

 

© 2021 afvallen4u.nl. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.