Er zijn veel manieren om snel veel gewicht te verliezen. De meesten van hen zullen je echter hongerig en ontevreden maken. Als je geen ijzeren wilskracht hebt, zal de honger ervoor zorgen dat je deze plannen snel opgeeft. Het helpt als je de juiste instelling neemt. Gebruik de juiste sportschoenen en sportkleding om blessures en slijtage tegen te gaan en het ook zo leuk mogelijk voor jezelf te houden.

Uw eetlust aanzienlijk verminderen.
Uw helpen bij het afvallen zonder u te verhongeren.
Het verbeteren van uw metabole gezondheid.

Hier is een eenvoudig 3-stappenplan om snel af te vallen.

Stap 1 : Verminder uw suiker en zetmeel inname

Het belangrijkste onderdeel van deze stappenplan is om te bezuinigen op suikers en zetmeel (koolhydraten).
Als je dat doet, dalen je hongerniveaus en eet je veel minder calorieën. In plaats van het verbranden van koolhydraten voor energie, begint je lichaam dan met het eten van opgeslagen vet.

Een ander voordeel van het verminderen van je koolhydraten inname is dat het je insulineniveaus verlaagt, waardoor je nieren overtollig natrium en water uit uw lichaam verliezen. Dit vermindert opblazing en onnodig watergewicht.
Het is niet ongewoon om tot wel 3 kg (soms meer) te verliezen in de eerste week van deze manier van eten, zowel lichaamsvet als watergewicht.
Simpel gezegd, het verminderen van je suiker en koolhydraten inname zorgt voor vetverlies op de automatische piloot.

Stap 2: Eiwitten, vetten en groente eten

Elke maaltijd die je eet moet een eiwitbron, een vet bron en koolhydraatarme groenten bevatten.
Door uw maaltijden op deze manier te bereiden, wordt uw koolhydraatconsumptie automatisch in het aanbevolen bereik van 20-50 gram per dag gebracht.

Eiwitbronnen zijn Vlees, vis en zeevruchten en eieren (hele eieren met de dooier zijn het beste). Het belang van het eten van veel eiwitten kan niet worden overschat. Er is aangetoond dat dit het metabolisme verhoogt met 80 tot 100 calorieën per dag.

Diëten met een hoog eiwitgehalte kunnen ook het verlangen naar eten met 60% verminderen, het verlangen naar ‘s avonds laat snacken met de helft verminderen en je zo vol maken dat je automatisch minder calorieën per dag eet. Allemaal gewoon door meer eiwit aan je dieet toe te voegen. Als het gaat om het verliezen van gewicht, eiwit is de koning van voedingsstoffen.

Wees niet bang om je bord te laden met deze koolhydraatarme groenten. Je kunt er enorme hoeveelheden van eten zonder over 20-50 netto koolhydraten per dag te gaan. Een dieet op basis van vlees en groenten bevat alle vezels, vitaminen en mineralen die u nodig heeft om gezond te blijven.

Voorbeelden van vetbronnen zijn  olijfolie ,kokosnootolie en avocado-olie

Eet 2-3 maaltijden per dag. Als je ‘s middags honger hebt, voeg dan een 4e maaltijd toe. Wees niet bang om vet te eten, want het is een recept voor falen om tegelijkertijd zowel koolhydraatbeperkt als vetarm te zijn. Je voelt je ellendig en zult het niet makkelijk vol kunnen houden.

Stap 3: 3 keer per week gewichten heffen

U hoeft niet uit te oefenen om gewicht te verliezen op dit plan, maar het wordt aanbevolen. De beste optie is 3-4 keer per week naar de sportschool te gaan. Doe een warming-up en til wat gewichten op.

Als je nieuw bent in de sportschool, vraag dan een trainer om advies. Door gewichten op te heffen, verbrand je veel calorieën en voorkom je dat je metabolisme vertraagt, wat een veelvoorkomende bijwerking is van afvallen. Onderzoek naar koolhydraatarme diëten tonen aan dat je zelfs een beetje spieren kunt krijgen terwijl je aanzienlijke hoeveelheden lichaamsvet verliest.

Als het heffen van gewichten geen optie voor u is, volstaat het om cardiotraining te doen zoals wandelen, joggen, hardlopen, fietsen of zwemmen.
Denk daarbij wel om gebruik te maken van het juiste spullen. Zo zul je de juiste sportschoenen nodig hebben voor het wandelen, joggen en hardlopen om gewrichtsslijtage te voorkomen en het langer vol te houden.

SAMENVATTING

Een dag per week waar je meer koolhydraten eet is perfect aanvaardbaar, hoewel dat niet nodig is. Het is NIET nodig om calorieën te tellen zolang je de koolhydraten heel laag houdt en je houdt aan eiwitten, vetten en koolhydraatarme groenten.
Het belangrijkste doel van dit plan is om koolhydraten onder de 20-50 gram per dag te houden en de rest van je calorieën uit eiwitten en vet te halen.
Maak gebruik van de juiste sportspullen en neem je tijd met opwarmen en strekken om blessures te voorkomen en het zo lang mogelijk vol te houden.